Voorlichting

Borstvoeding en Voorlichting

Als Lactatiekundige Kring Limburg geloven we zeer sterk in de voordelen van borstvoeding. We doen er alles aan om het geven van borstvoeding te bevorderen en te ondersteunen. Zo zijn er op diverse manieren aan informatie te komen:

U kunt denken aan

  1. Voorlichting en informatie via websites, bijvoorbeeld:

  1. Online contact om ervaringen te delen met andere moeders of vragen te stellen aan lactatiekundigen (IBCLC) via :

  • besloten forums op facebook, bijvoorbeeld:

-Borstvoeding Vraag’ ’n Lactatiekundige IBCLC

-Borstvoedingsforum


  1. Informatiebijeenkomst over borstvoeding.

Tijdens deze informatiebijeenkomst over borstvoeding is er aandacht voor het belang van borstvoeding voor moeder en kind, het aanleggen aan de borst, het voorkomen van problemen, kolven, etc.. De bijeenkomst is bedoeld voor zwangere vrouwen en hun partner. De informatiebijeenkomst bij kraamzorginstanties en in ziekenhuizen zijn veelal gratis.

Kijk voor data en aanmelding voor een informatiebijeenkomst bij jou in de buurt op onderstaande websites:

  • Ziekenhuizen:

  1. Inloopspreekuren:

Geboortezorg limburg biedt een lactatiekundig spreekuur aan. Vraag hiernaar bij je verloskundige. Dit geldt voor de regio’s in Zuid-Limburg.

Bij de GGD zijn op diverse locaties vrije inloopspreekuren. Je kunt op bepaalde tijden zonder afspraak binnenlopen om te wegen. Er zijn verpleegkundigen die jou vragen kunnen beantwoorden. Voor meer informatie kijk op de site:

https://www.ggdlimburgnoord.nl/jeugdgezondheidszorg


  1. Mama Café:

Het mama café is een ontmoetingsplek voor ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Tijdens bijeenkomsten kunnen ouders en kinderen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Terwijl de kinderen gezellig met elkaar spelen in een veilige en kindvriendelijke omgeving.

Kijk voor meer informatie over locaties op:

www.samenkramen.nl


  1. Borstvoedingscafé:

Moeders die borstvoeding geven kunnen hier terecht voor vragen en hun ervaringen te delen met andere moeders. Deze bijeenkomsten worden veelal begeleidt door een lactatiekundige IBCLC. Deze bijeenkomst is gratis